Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

NK Parkering – parkera centralt mitt i Stockholm city

Med NK som närmaste granne och ett par kvarter från Stureplan är det aldrig långt till allt det goda som Stockholm kan erbjuda. P-huset är helt ovan jord och känns ljust och luftigt i ständig kontakt med dagsljuset. Parkaden är alltid bemannat och bevakat för bästa möjliga service och säkerhet. 

Parkadens centrala p-hus ligger nära shopping, kulturliv och nöjen. Närheten till spårvagnen gör det enkelt för dig att ta dig ut till Djurgården för att besöka Skansen, Gröna Lund eller Junibacken. Våra generösa öppettider gör att du kan parkera hos oss varje dag året om. Här parkerar du med enkelhet; inga pelare eller mötande trafik. Rymliga p-platser för rörelsehindrade finner du allra närmast hissarna på de nedre våningsplanen.

Det är lätt att parkera hos oss och det finns flera olika sätt att betala sin parkering. Har du frågor så finns vi alltid nära till hands.

I Parkaden har vi bomsystem. Det innebär att du tar en biljett vid infartsbommen och betalar den i betalautomat på gatuplan innan utfart. Med kort kan du även betala vid utfartsbommen.

Priser korttid

Vardagar kl. 11.00-14.00 24 kr / 10 min
Vardagar övrig tid 22 kr / 10 min
Helger 20 kr / 10 min
19.00 - 24.00 80 kr/kväll
Pris per dygn, en utfart Max 595 kr

Borttappad biljett

Om du förlorar din biljett måste du ringa på hjälpknappen på betalautomat eller utfart för att köpa en ny utfartsbiljett. En utfartsbiljett kostar enligt gällande maxtaxa.

Arbetar du i närheten eller parkerar ofta i city kan vi erbjuda abonnemang.

Mer än ett parkeringshus

På båda våra parkeringshus arbetar vi efter devisen "Mer än ett parkeringshus". För oss innebär det att vi ska kunna erbjuda våra kunder allt från ökad trygghet till möjligheten att få bilen tvättad under tiden man handlar.

Bemannade tjänster

Parkaden är bemannat och vår personal kan svara på frågor om det mesta. Vi har kartor och känner till Stockholm väldigt bra.

Biltvätt

Passa på att få din bil tvättad under tiden den står parkerad. Förutom handtvätt av bilens in- och utsida kan biltvätten erbjuda:

  • Polering och vaxbehandling
  • Lackbehandling
  • Toning av rutor
  • Kemtvätt av klädsel/Lädertvätt
  • Däcksförsäljning
  • Däcksbyte inkl däcksförvaring
  • Sanering/Luktsanering
Öppettider

Måndag - Fredag: 09.00 - 18.00

Lördagar: 11.00 - 16.00

Söndagar: 12.00 - 15.00.

För kontakt och bokning

Adress: Regeringsgatan 47, plan 3
Telefon: 08-24 78 03

Däckbyte

Parkadens biltvätt hjälper dig att byta dina däck när du parkerar hos Parkaden och erbjuder förvaring på deras däckhotell.

Kontakta biltvätten för mer information på 08-24 78 03.

Väktarservice

Vill du av någon anledning komma i kontakt med en väktare för att till exempel få eskort till och från din bil så hjälper vi dig. För mer information ring 08-762 92 00.

Starthjälp

Då och då händer det att inte bilen startar som den ska. För dom tillfällena har vi duktig personal som hjälper dig få igång motorn igen.

Laddstationer för elbilar

På plan 4, 5 och 6 i parkeringshuset finns plats för 325 stycken laddningsbara fordon. Lastbalanserad uppladdning om max 16A ingår i ordinarie taxa. För att ladda din bil hos oss krävs Typ 2-uttag (400 V 32A Type 2). Installationen har genomförts med stöd av Naturvårdsverkets klimatinvesteringsstöd.

Parkaden ligger centralt benäget mitt i stockholm city. Oavsett om du kommer från norr eller söder är det lätt att hitta till oss.

Vägbeskrivning från norr:

Via Norrtull, kör Sveavägen ända till Sergels torgsrondellen. Kör tillbaka på Sveavägen, sväng höger på första avtagsvägen, Oxtorgsgatan. Vid Regeringsgatan, sväng höger. Efter ca 200 m är du framme!

Vägbeskrivning från söder:

Från Centralbron kör du mot city och Nybroplan. Efter tunneln sväng höger på Mäster Samuelsgatan och därefter vänster in på Regeringsgatan. Nu är du framme vid Parkaden!

Om du arbetar i närheten av Parkaden eller brukar parkera ofta hos oss kan det löna sig att teckna ett parkeringsabonnemang.

Priser abbonemang

Exklusive moms

Månadsabonnemang 5.000 kr/månad
Årsabonnemang 60.000kr/år

Är du intresserad av våra abonnemang? 

Kontakta oss på info@parkaden.se

Ett parkeringshus med historia

Parkaden är med sin unika fasad en byggnad man direkt lägger märke till och har åsikter om. Låt oss berätta historien om Parkaden och varför våningsplanens mönster ser ut som dom gör.

I samband med den stora cityutvecklingen i början på 60-talet planerade Stockholms stad för 20 nya centralt belägna parkeringshus. De flesta byggdes aldrig och idag finns endast ett kvar: parkeringshuset Parkaden. Parkaden uppfördes under åren 1962‑65 och ritades av arkitekten Hans Asplund; son till den världsberömde arkitekten Gunnar Asplund. Hans Asplund var en entusiastisk och innovativ arkitekt. Han var extra stolt över hur väl Parkaden integrerades med omgivningen; Parkaden underlättade helt enkelt cirkulationen av varor och tjänster i området runt varuhuset NK och Sergels torg. Tillgängligheten för NKs bilburna kunder blev också den bästa tänkbara då parkeringshuset kunde nås direkt genom NKs nedre plan.

Asplund var väldigt nöjd med sina pelarlösa parkeringsplan med snedställda parkeringsplatser och personaleffektiva betalsystem vid utfarterna. Huset, som byggdes i samråd med den amerikanske experten George Devlin, fick ett s.k. sloping floor‑system. Detta innebär att svagt lutande våningsplan för bilarna uppåt till första bästa lediga parkeringsplats. Utfärden sker i den snabba spiralformade rampen i husets ena hörn. Parkaden inrymde från början 915 p-platser, men allt eftersom tiden gick och bilarna blev större minskade antalet till dagens 800.

Asplund var väl medveten om att det kunde bli ett problem för kunden att komma ihåg var man parkerat bilen. Till stöd för minnet utformade han husets välkända fasadelement där varje våningsplan har sin egen siffra ursparade som ett mönster. Siffrorna vändes mot varandra och kan därför läsas både inifrån och utifrån.

2007 klassades Parkaden av Stadsmuseets Norrmalmsinventering som en av de mest värdefulla fastigheterna på Norrmalm och fick den högsta klassificeringen enligt kulturhistoriska klassificeringssystemet - en blåmärkning.  Det är samma värde som husen i Gamla stan, stadshuset och kyrkorna har. En blåmärkning ger ett starkt skydd mot rivning och förvanskning. Parkaden är ett tidstypiskt och originellt hus från 1960-talet under vilket framtidsoptimismen var som starkast.

Infarter

Regeringsgatan 47-55

Malmskillnadsgatan 38

Fri höjd: 2,20 m

Kapacitet: 665 bilar

Våningar: 6

Öppettider:

Måndag - lördag 06.00-24.00

Söndag & helgdag 09.30-24.00

PARKADEN

Regeringsgatan 47-55

Malmskillnadsgatan 38

Måndag - Lördag 06.00-24.00

Söndag & helgdag 09.30-24.00

CONTINENTALGARAGET

Mäster Samuelsgatan 69

Alla dagar 05.00-24.00

PARKADEN AB

NK 100, 111 77 Stockholm

info@parkaden.se

08-762 92 00